O - gyűrűk széles választékban NBR, Viton, EPDM alapanyagokból:

  • NBR: 100 fokig hőálló, mérsékelten olajálló
  • Viton: 220-240 fokig hőálló, olaj, benzin, vegyszerálló
  • EPDM: 150 fokig hőálló, ellenáll hidraulikaolajnak, fékolajnak, glicerin alapú anyagoknak

Metrikus és inch (coll) méretekben O gyűrűk, és gumizsinórok raktárkészletről.

 

o gyűrűO gyűrű

Az O gyűrű alakjánál fogva a legáltalánosabb és legegyszerőbb tömítőelem. O gyűrűk NBR 70, NBR 90, Viton, EPDM alapanyagból. Metrikus és Inch ( coll ) méretekben is.

 

 

 

 

x gyűrűX gyűrű

Az X gyűrű négyzetes kettős működésű, négyajkas tömítőalkatrész. Axiális vagy radiális horonyba beépítve tömítőképességét előfeszítve éri el. O gyűrűkkel szemben előnye, hogy kevésbé hajlamos elcsavarodásra, illetve kisebb előfeszítéssel és súrlódással használható.

 

 

 

 

v gyűrűV gyűrű

Általában gumi (NBR) anyagból készülő tömítés, ami axiális irányban fejti ki hatását. Csapágy külső, belső gyűrűin illetve szorítóhüvelyeken alkalmazható. A V-gyűrű a beépítés után, rugalmasságánál fogva illeszkedik a tengelyre és azt egyben tömíti is. A V gyűrű excentrilus tengelyeknél is alkalmazható, a tengely helyzethibái bizonyos értékeken belül megengedhetőek. 

 

 

 

 

 

Loctite ( Loctite 406 ) :

Általában gumi (NBR) anyagból készülő tömítések  készítéséhez kifejezetten ajánlott termék a Loctite 406 gumi és O gyűrű ragasztó. Gumizsinórból és egyéb gumi alapokból egyedi méretek gyors és szakszerű kivitelezése, pillanatok alatt. Nem tévesztendő össze a pillanatragasztóval. A loctite 406 rugalmas kötést eredményez ellentétben a pillanatragasztóval. Több kiszerelésben kínáljuk raktárkészletről, más egyéb Loctite termékkel Miskolcon üzletünkben.